Skip to Content

Tágas Tér Egyesület számlaszáma: 53200077-11089225 Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezet

Mindenkit szeretettel várunk istentiszteletünkre minden vasárnap 16:00 órakor!

Közben gyermek bibliaóra.

Újévi köszöntő

Drága jó öreg Földünk, csak rója a köröket nem áll meg még ünnepelni sem, nem fáradvel, mert az Isten hatalmas ereje működteti.
Mi emberek jó, ha néha – néha megállunk, számba vesszük dolgainkat, aztán erőt gyűjtve tovább folytatjuk azt, vagy talán mást.
Az 1. Királyok 3/1-15 szakaszban a biblia Salamon király álmáról ad tudósítást, érdemes elolvasni!
Salamont álmában megszólítja Isten: „Kérd el tőlem, amit szeretnél megkapni!” 
Aszta! - mekkora lehetőség… gondolhatta magában Salamon, az Örökkévaló Isten teljesíti kérésemet. Azután elkezdte számba venni dolgait. Mit hagyott rám apám Dávid király, én is király vagyok, de nincs tapasztalatom. Nagy feladatot bízott rám Isten. Egy egész népet kell kormányozni, igazságot tenni. Ráadásul ez a nép Isten népe. Salamon ezt tartja legfőbb feladatának. Ezért bölcsességet kér Istentől, hogy tudja mi a jó és a rossz, hogy tudja Isten népét jól vezetni. 
Istennek ez a kérés tetszik, és az mondja Salamonnak: Mivel bölcsességet kértél ahhoz, hogy helyesen tudj döntést és igazságos ítéletet hozni ezért lásd, teljesítem kérésedet. Olyan bölcs és értelmes szívet adok neked, amilyen eddig még senki másnak nem volt, de utána sem lesz. Sőt ráadásul megadtam azt is, amit nem kértél….. 
 
Kedves olvasó van egy nagyon jó új évi hírem. Ha hiszed, hogy Jézus az Isten fia, azért jött a Földre, hogy a te elrontott életedet újjá tegye, megújítsa, ha elfogadod Őt, akkor neked is szól az Ige, amikor ezt mondja a biblia (János 16: 23b )„Igazán mondom nektek: bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek!” 
 
Aszta! - mekkora lehetőség… 
 
Te mit kérsz? Vagy talán kihagyod ezt a nagy lehetőséget? Kérj úgy ahogy Salamon tette. 
Az Isten munkájához bölcsességet, vagy talán munkát, …… kell kérj? Ne feledd:  ráadásul ……
 
Így kívánok mindenkinek békés boldog új évet. 
 
Filó György TTGY


oldal | about seo