Skip to Content

Tágas Tér Egyesület számlaszáma: 53200077-11089225 Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezet

Mindenkit szeretettel várunk istentiszteletünkre minden vasárnap 16:00 órakor!

Közben gyermek bibliaóra.

Keresztény közösségek összefogása Békés városért

Keresztény közösségek összefogása Békés városért
Dátum: 
2010.10.25 (Egész nap)
Helyszín: 
több helyszín

"Több, mint biztonság..."

2010. október 25-30. között nagyszabású ökumenikus evangélizációra kerül sor Békés megye negyedik legnagyobb településén, a 21 ezer lakosú Békésen. A filmvetítéses evangélizációhoz a városban működő keresztény közösségek többsége kapcsolódott.

A békési keresztény felekezetek és személyek összefogása már nem példanélküli. 1999-ben a Timóteus Társaság ötlete és koordináló munkája folytán került sorra a "Nagy Találkozás" nevet viselő nagyszabású evangélizációs sorozat, melyhez akkor a református, a baptista és pünkösdi egyházközség csatlakozott. A Jézus élete című
filmet vetítették le több napon keresztül, több helyszínen. Több, mint kétezren látták a Lukács evangéliuma alapján elkészített filmalkotást, és összesen mintegy száz megtérő, megújult hitű ember csatlakozott a város gyülekezetihez.

Az akkori evangélizáció előkészítése során létrejött egy ökumenikus imaközösség, valamint kevéssel később megalakult az úgynevezett helyi pásztorkör. A gyülekezetek együttműködése is folytatódott, példaként a Pro Christ műholdas evangélizációt vagy közös városi takarítási akciónapokat lehet említeni.

Az idei evangélizációs sorozathoz a római katolikus, református, baptista és pünkösdi egyházak részéről összesen öt helyi gyülekezet csatlakozott. Az evangélizáció célja, hogy bemutassa azt a jó hírt a körülöttünk lévő emberek számára, melyet Isten Igéje üzen, Jézus megváltó kereszthalála és feltámadása élővé tesz. Ez minden körülmények, válságok, gazdasági-pénzügyi nehézségek, anyagi szükségek, betegségek és egyéb zavaró hatások, "viharok" között is elérhető, igaz, örök, mindenki számára nyitott lehetőség.

A programsorozat menete: 2010. október 25-30. között naponta öt helyszínen lesz bemutatva "Több, mint biztonság" mottóval a bibliai történetekből - a Crown Financial Ministries által - feldolgozott hat rövidfilm. A filmek mindegyike egy-egy mai válságos élethelyzetre reagál, útmutatást ad a megoldáshoz. A vetítéseket beszélgetés követi
majd. Az egy hét alatt minél több személyt szeretnénk elérni a jó hír átadásával, a békésieken kívül a környező településen élőket is.

A "Több, mint biztonság" evangelizációs sorozat együttműködő partnerei:

  • Békési Római Katolikus Egyházközség
  • Békési Református Egyházközség
  • Baptista "Tágas Tér" Gyülekezet
  • Pünkösdi "Élet Fája" Gyülekezet
  • Pünkösdi "Kegyelem" Gyülekezet
  • Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ)
  • KEVE Társaság
  • CROWN Financial Ministries
  • Dunántúli Mobil Evangélizációs Csoport
Video: 

Jeremiás üzenete

Az özvegyasszony olaja

Ábrahám és Izsák

Felemeltetett

A gazdag és Lázár

Lót és Ábrahámesemeny | about seo