Skip to Content

Tágas Tér Egyesület számlaszáma: 53200077-11089225 Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezet

Mindenkit szeretettel várunk istentiszteletünkre minden vasárnap 16:00 órakor!

Közben gyermek bibliaóra.

Keresztények között is összefogás

Vetítés Békésen a Galériában

 

- A rendezvény megmutatta, hogy a városnak szüksége van a keresztény közösségek összefogására, mert együtt többre vagyunk képesek, üzenetünk többeket érhet el – így összegezte a „Több, mint biztonság” mottóval megrendezett filmvetítés-sorozatot, az egyik közreműködő gyülekezet lelkipásztora. 

Az összefogásban szerepet vállaló öt egyházközösség öt napon át öt helyszínen vetített 1-1 bibliai témájú rövidfilmet, amelyek bár több évezreddel ezelőtti, Ó- vagy Újszövetségi történeteket meséltek el, mivel időtlen dilemmákat és élethelyzeteket jelenítenek meg, a szervezők reményei szerint tanulságokkal szolgálhattak a mai kor embereinek is, akik sokszor napi gondokkal küzdenek, életükből hiányzik a biztonság.

alt

Az örökérvényű isteni válaszok képesek lehetnek megváltoztatni az embereket. A filmvetítések után kiscsoportos beszélgetéseken ki-ki elmondhatta, milyen érzéseket váltott ki belőle a film. 

A sorozat közös vetítéssel ért véget a teltházas Békési Galériában. Ezen a zenés alkalmon a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társasága elnöke, dr. Illéssy János fejtette ki gondolatait az összefogás erejéről, Isten és szava, a Biblia életeket átformálni képes erejéről.

A várakozások szerint a békési keresztények közötti, országosan is példaértékű együttműködés a jövőben folytatódni fog.

Forrás: Békési Újsághir | about seo