Skip to Content

Tágas Tér Egyesület számlaszáma: 53200077-11089225 Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezet

Mindenkit szeretettel várunk istentiszteletünkre minden vasárnap 16:00 órakor!

Közben gyermek bibliaóra.

Lakásotthonban élő fiatalok megvendégelése

Lakásotthonban élő fiatalok megvendégelése

Ötödik alkalommal szervezte meg évzáró vacsoráját óév végén a Tágas Tér Baptista Gyülekezet. A keresztény közösséget valamivel több mint hat esztendeje alapították meg azért, hogy azoknak a békési személyeknek, akik nem rendelkeznek egyházi háttérrel vagy eltávolodtak, egy új típusú, nyitott és befogadó közösséget nyújtsanak. Az elmúlt években a Tágas Tér Gyülekezetbe számos egyén és család látogatott el, nekik szervezték meg az évzáró vacsorát, amely a közös énekléssel és tánccal a közösség további építését célozta.

Az esten Merényi Zoltán szolgált igehirdetéssel. A fiatalember korábban éveken keresztül volt a békési baptista gyülekezet lelkipásztora, jelenleg a fővárosban, Angyalföldön szolgál. Elmélkedésében a lelki gazdagságról és szegénységről, a karácsony keresztény lényegéről, a jóság mibenlétéről szólt. A gyülekezet zenészei ismert karácsonyi dalokat adtak elő, az éneklésbe sokan bekapcsolódtak.

A gyülekezet különös érzé- kenységet mutat a fiatalok felémondta el lapunknak Filó György, a közösség vezetője. Ennek jegyében a közelmúltban felvették a kapcsolatot egy olyan helyi lakásotthonban élő tíz gyermekkel és fiatallal, akiket patronálni szeretnének. Az első találkozá- son, december 5-én filmvetítésre és leginkább köteten beszélgetésre hívták őket. A kezdeti feszültség hamar feloldódott. H. Kovács Eszter, a gyülekezet egyik tagja kifejtette, hogy szeretnének pótanyák és apák, pótnagymamák és nagypapák, póttestvérek lenni. Egy közös dalt is elénekeltek, majd házias ízekkel vendégelték meg a kevés vagy semmilyen családi kötelékkel sem bíró fiatalokat. A napot az ajándék koronázta meg. Egy pingpongasztalt és annak teljes felszerelését adományozta a gyülekezet a Pesti utcai lakásotthonban élőknek. SzKhir | about seo